• Свеж
Спроводливост Сензор, Водоотпорен Сонда Преносни Вода Спроводливост Сензор, Мала Големина на Домаќинство на Квалитетот на Водата за Тестирање
zoom_in

Спроводливост Сензор, Водоотпорен Сонда Преносни Вода Спроводливост Сензор, Мала Големина на Домаќинство на Квалитетот

DEN 410.16

Од стока
check Во продавницата

Лесен за употреба и со добри перформанси, со мали димензии, лесна за носење и чување.Силна компатибилност и лесно да се поврзете, plug and play, без заварување потребно.Со побудување извор е AC сигнал, ефикасно спречување на сонда поларизација.Користење водоотпорен сонда, може да се потопува во вода за долго време, многу практично.Одлична изработка, совршена замена за стариот и има долг животен век.Функција : 1. Силна компатибилност и лесно да се поврзете, plug and play, без заварување потребно.2. Користење водоотпорен сонда, може да се потопува во вода за долго време, многу практично.3. Со побудување извор е AC сигнал, ефикасно спречување на сонда поларизација.4. Лесен за употреба и со добри перформанси, со мали димензии, лесна за носење и чување.5. Одлична изработка, совршена замена за стариот и има долг животен век.Спецификација : Предмет Тип : Вода Спроводливост Sensor Signal Адаптер Одбор : Влезен Напон : DC3.3~5.5 VOutput Сигнал : 0~2.3 VWorking Струја : 3~6m A Мерен Опсег : 0~1000ppm Мерење на Точност : ±10% F. С. (25℃)Големина : Прибл. 42 x 32-милиметри / 1.7 x 1.3 in Module Интерфејс : XH2.54-3 PElectrode Интерфејс : XH2.54-2 P Сонда : Број на Сонди : 2 Overall Должина : Околу. 83cm / 32.7 in Connection Интерфејс : XH2.54-2 PColor : White Other : Водоотпорен probe Product Вовед : Оваа опрема може да се користи за мерење на општи домаќинство квалитетот на водата.Општо земено, допрете вода е во рамките на 100 и прочистена вода е во рамките на 10.На компатибилен сензор се користи за да се измери вредноста на вода.Вредноста може да се одразат на чистота на водата и може да се применат за квалитетот на водата за тестирање во областа на домашни вода и хидропоника. (Вкупно Растворени цврсти Материи) : Покажува колку милиграми на растворени цврсти материи растворени во 1 литар вода.Во принцип, колку е повисока вредност, толку повеќе lysate е содржан во вода и повеќе нечиста вода.Според тоа, големината на може да се користи како основа за одраз на чистота на водата.Најчесто се користи опрема за тестирање е пен.Иако тоа е ефтин и лесен за користење, тоа не може да transm.

Item Type:
Water Conductivity Sensor
Signal Adapter Board:
Input Voltage:
DC3.3~5.5V
Output Signal:
0~2.3V
Working Current:
3~6mA
Measurement Range:
0~1000ppm
Measurement Accuracy:
±10% F.S. (25℃)
Size:
Approx. 42 x 32mm / 1.7 x 1.3in
Module Interface:
XH2.54-3P
Electrode Interface:
XH2.54-2P
Probe:
Number of Probes:
2
Overall Length:
Approx. 83cm / 32.7in
Connection Interface:
XH2.54-2P
Color:
White
Other:
Waterproof probe
Product Introduction:
This equipment can be used for the measurement of general household water quality. :
Generally, the tap water is within 100 and the purified water is within 10. :
The compatible sensor is used to measure the value of water. The value can reflect the cleanliness of water and can be applied to water quality testing in the fields of domestic water and hydroponics. :
(Total Dissolved Solids):
Indicates how many milligrams of dissolved solids are dissolved in 1 liter of water. In general, the higher the value, the more lysate is contained in the water and the more unclean the water. Therefore, the size of the can be used as one of the basis for reflecting the cleanliness of the water.
The commonly used testing equipment is a pen. Although it is inexpensive and easy to use, it cannot transm :

Вака можеби ќе ви се допадне..